Emilija Romanja i San Marino

više destinacija, Italija

već od 149€

Opis destinacije

Emilija Romanja je regija koja se nalazi u dolini reke Po i jedna je od najbogatija među 20 italijanskih regija. Bolonja je najpoznatija po najstarijem univerzitetu u Evropi i brojnim srednjovekovnim tornjevima, a ujedno ga nazivaju i gradom gastronomije. Ferara je u 16. veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, prvenstveno slikarstva i muzike. Ravena je poznata kao mozaik grad zbog zapanjujućih mozaika iz 5. i 6. veka koji ukrašavaju zidove svojih crkava i spomenika i zato što je i dalje jedan od najvećih proizvođača mozaika u Italiji. Ravena ima osam spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. Modena je istorijski i univerzitetski grad gde se modernizam i tradicija susreću i spajaju na najlepši način, a Parma je grad koji je specijalizovan za vrhunsku hranu koja se poštuje i konzumira na nacionalnom nivou i veoma je poznat po proizvodnji čuvenog parmezana i Prosciutto di Parma. San Marino je peta najmanja država na svetu u potpunosti okružena Italijom.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
EMILIJA ROMANJA i SAN MARINO
6 dana/ 3 noći- autobusom

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Dan državnosti
14.02 - 19.02.2024.
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
139 €
159€
Zima
15.03 - 20.03.2024.
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA 149 €
169€
Proleće
05.04 - 10.04.2024.
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA 149 €
169€
Dan rada
01.05 - 06.05.2024.
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA 169 €
189€
Dan primirja
08.11 – 11.11.2024.
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA 159 €
179€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- smeštaj u Riminiju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- obilaske prema programu (Ferara i San Marino) 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
- usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 8 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 5 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 15 € (osobe od 75 – 80 god.)
- ulaznice i fakultativne izlete 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rimini za boravak u hotelima sa 3* – 2 € po noćenju / po osobi, 4* – 3,5 € po noćenju / po osobi i plaća se na recepciji hotela
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS ) 

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 220,00 dinara po osobi.

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)      
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana
- DOPLATA za dodatno mesto u autobusu: 90 €, a za sedišta u prvih 5 redova u visokopodnom autobusu, ili na donjoj platformi u
double decker-u (bez mogućnosti rezervacije određenog sedišta) 50€

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Ravena i Bolonja – 35€ odrasli / 20€ deca
- Modena i Parma – 40€ odrasli / 25€ deca
- Obilazak Riminija - 10€ odrasli/ deca gratis (u cenu nije uračunata karta za gradski prevoz)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

SOPSTVENI PREVOZ:  
CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 40 € (odrasli) i 30 € (deca od 2-12 god.) 
pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): 
OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb
OTEL JASMINE 3*  https://hoteljasmine.it/
Hotel se nalazi u Riminiju, u delu Viserba na 50m od mora. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klimu, fen. Doručak – kontinentalni švedski sto, 

HOTEL ST. RAPHAEL 3* https://www.saintraphaelhotel.it/ 
Hotel se nalazi u Riminiju, u delu Rivazzura na 180m od mora. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klimu, fen. Doručak – kontinentalni švedski sto, 
1.dan  BEOGRAD 
Polazak oko 17:00 časova sa perona glavne autobuske stanice (BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Ferari.

2. dan FERARA - RIMINI
Dolazak u prepodnevnim časovima u Feraru. Ferara je u 16. veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, prvenstveno slikarstva i muzike. Obilazak samog gradskog jezgra koji je pod zaštitom UNESCO-a. Gradom dominiraju renesansne građevine među kojima se posebno ističe dvorac vlastelinske porodice d'Este. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense - simbol Ferare, gradska većnica, katedrala, pozorište... Nakon obilaska slobodno vreme. Nastavak putovanja do Riminija. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: najlepši trg u Riminiju – Piazza Cavour, katedrala Tempio Malatestijano sagrađena u 13. veku u gotičkom stilu, srednjovekovni renesansni dvorac Sismondo, most Oktavijana Avgusta, Trijumfalna kapija. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan  RIMINI – RAVENA – BOLONJA – RIMINI 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Bolonje i Ravene. Ravena je poznata kao mozaik grad zbog zapanjujućih mozaika iz 5. i 6. veka koji ukrašavaju zidove svojih crkava i spomenika i zato što je i dalje jedan od najvećih proizvođača mozaika u Italiji i ima osam spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku u Ravenu obilazak grada: bazilika San Frančesko, mauzolej Gale Placidije, bazilika San Vitale (nisu predviđeni grupni ulasci) koje datiraju iz 5. veka, Danteov grob... Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Bolonji. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama, arkadama i srednjovekovnim tornjevima. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (crvena), a zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Slobodno vreme. U večernjim časovima povratak u Rimini. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan  RIMINI – MODENA – PARMA – RIMINI 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Modene i Parme. Modena je treći po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Posebno je poznata kao rodni grad velikog tenora Pavarotija, a ujedno je i prozvana „prestonica mašina“ zbog fabrika najpoznatijih italijanskih proizvođača automobila kao što su Ferari, Pagani, Maserati i De Tomaso. Po dolasku, obilazak gradskog jezgra: Duomo, jedna od najlepših romaničkih katedrala u Italiji, Torre Ghirlandina, toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i  individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Parmi. Parma je drugi po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja koji je veoma poznat po proizvodnji čuvenog parmezana i parmske šunke. Po dolasku obilazak centra grada: Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. veka, Episkopska palata. Grad je specijalizovan za vrhunsku hranu koja se poštuje i konzumira na nacionalnom nivou....Slobodno vreme. U večernjim časovima povratak u Rimini. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan.  RIMINI – SAN MARINO
Doručak. Nakon doručka polazak za San Marino, petu najmanju državu na svetu. Po dolasku obilazak bazilike Sv.Marina, Narodne palate i čuvene tvrđave San Marino sa prelepim vidikovcima.. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U ranim poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan. BEOGRAD
Dolazak u Beograd (na dolazne perone) u podnevnim časovima
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE  najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2024……….…………....…….15.06.2024.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024……….…………....…….15.08.2024.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2024……….…………....…….15.12.2024.
Za polaske od 01.10. do 31.12.2024……………........………..15.04.2025.

- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, )

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama