Alzas - Švarcvald

više termina, Francuska - Nemačka

već od 279€

Opis destinacije

obrojni gradići i sela koji su specifični za ovaj kraj i koji su uvek privlačili turiste iz svih krajeva sveta.Regija Alzas se nalazi na krajnjem istoku Francuske i graniči se sa Nemačkom i Švajcarskom. Iako najmanja francuska kopnena regija, Alzas je bez sumnje najbakovitiji prostor ne samo Francuske nego cele Evrope. Glavni grad regije Alzas jeste Strazbur koji predstavlja jedan od najznačajnijih centara Evropske Unije sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudksa prava. Švarcvald (Crna šuma) je najviši i najsunčaniji planinski venac u nemačkoj pokrajini Baden - Virtenberg. U dolini Švarcalda se nalaze mnog

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Francuska i Nemačka
Alzas - Švarcvald

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Jesen
08.10 -13.10.2024.
Hotel Europa 3*
Specijalna ponuda
279 €
299€
Dan primirja
08.11 - 13.11.2024.
Hotel Europa 3*
Specijalna ponuda
279 €
299€

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Cena iz tabele je u evrima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- smeštaj u Kelu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama
- obilaske prema programu 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje  za ceo period boravka (izdaje se u agenciji,osigurana suma je 30.000€) 
- 8 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 5 € ( deca od 0 meseci – 18,99 god.), 15 € (osobe od 75 – 80 god.) 
- ulaznice i fakultativne izlete 
- individualne troškove

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika ,deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):  
- Frajburg, Kolmar, Kajzersberg - 40 € odrasli / 30 € deca
- Hajdelberg, Baden Baden - 40 € odrasli / 30 € deca
- Triberg, jezero Titize, Donauešingen - 30 € odrasli / 20 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)      
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% 

SOPSTVENI PREVOZ:  
- NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ
- pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
- postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): 
OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb, do graničnog prelaza sa Hrvatskom
Hotel Europa 3* www.ates-hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7,5 km. U blizini hotela se nalaze pešačka zona i brojne prodavnice. Na liniji gradskog prevoza je do Strazbura. Hotel ima restoran, bar, lift, WiFi, sef na recepciji. Svaka soba ima tuš/WC, fen, klimu, SAT TV, minibar, telefon. Doručak – kontinentalni, švedski sto.
1. dan  BEOGRAD
Polazak oko 15h sa perona glavne autobuske stanice (BAS -a), ulaz iz Karađorđeve ulice. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Francuskoj. 

2. dan STRAZBUR - KEL
Dolazak u Strazbur u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak grada: katedrala Notr-dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metara, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO-a). Nakon obilaska slobodno vreme. 
Odlazak do Kela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan KEL - FRAJBURG - KOLMAR - KAJZERSBERG - RIKVIR - KEL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do nekih od najpoznatijih i najlepših gradića i sela u regiji Alzas kao što su Frajburg, Kolmar, Kajzersberg i Rikvir.  Polazak prema gradiću Frajburg koji sa pravom nosi nadimak “Dragulj Švarcvalda”. Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Neobično uski vodeni kanali, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i svonikom od 116m, trg Augustinaca sa manastirom krase ovaj grad. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar koji je smešten u podnožju planine Vogezi na reci Lauh koja je kanalom povezana sa rekom Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nazivaju ga još i “mala Venecija”. Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema srednjovekovnom selu Kajzersbergu koje je udaljeno 12km od Kolmara sa živopisnim zgrada različitih arhitektonskih stilova, obilazak sela, a zatim nastavak putovanja do sela Rikvir koje je jedno od najlepših sela Francuske. Selo je smešteno izmežu uređenih vinograda, ima 3000 stanovnika i u njemu je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan KEL - HAJDELBERG - BADEN BADEN - KEL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do grada Hajdelberg i Baden Baden. 
Hajdelberg je romantični gradić koji je smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada, koji spada među impresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji već 700 godina. Ubraja se među deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg, Rathaus - Gradska kuća, Stari gradski trf, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme, a zatim nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom između 14 i 66 ℃.  Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne vile i palate sa savršeno uređenim vrtovima. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Noćenje.

5. dan  KEL - TRIBERG - JEZERO TITIZE - DONAUEŠINGEN
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do grada Triberg, jezera Titize i grada Donauešingen. 
Grad Triberg je mesto gde se nalazi največi vodopad u Nemačkoj i koji je nedaleko čuven po tradicionalnoj proizvodnji satova sa kukavicom. Nakon njegovog obilaska nastavak putvanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, a to je glečersko jezero Titize. Jezero je široko dva kilometra i dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj sa mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme a zatim nastavak putovanja do grada Donauešingen koji je poznat kao mesto gde nastaje Dunav. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja turističku atrakciju. Slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan  BEOGRAD - Dolazak u Beograd (na dolazne perone BAS-a) u prepodnevnim časovima.
(Kraj usluga)
- 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u  jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do 
Za polaske od 01.10. do 31.12.2024……………........………..15.04.2025.

-. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, )

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.