Trebinje

Trebinje, BiH

već od 129€

Opis destinacije

Trebinje je grad u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled, mnogi kažu da je to jedno od najčarobnijih mjesta u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Grad mediteranskog ugođaja, sa bogatom gastronomskom ponudom, izuzetnim istorijskim, kulturnim i verskim nasleđem neće vas ostaviti ravnodušnim. Blizina mora je nešto što ovaj grad čini posebnim, u svakom slučaju, Trebinje je mesto gde ćete se uviek vraćati.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TREBINJE
08.11. - 12.11.2023.
(6 dana, 3 noćenja)

CENA ARANŽMANA 129 EUR PO OSOBI
 
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNAT:
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u blizini centra grada 
- Obilazak Trebinja i Hercegovačke Gračanice
- Stručno vođenje sv evreme puta
- Organizacija puta

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
- Fakultativna vožnja brodićem - 7 eura
- Fakultativni izlet za manastir Tvrdoš - 5 eura
- Fakultativni izlet za Dubrovnik u pratnji lokalnog – dubrovačkog vodiča – 20 eura
- Fakultativni izlet za vododpad Kravice I Mostar – 35 eura
- Fakultativna večera uz muziku u Hercegovačkoj kući iznad Trebinja – 15 eura:Piće se dodatno plaća!
- Fakultativna obilazak Vrela Bosne - 7 eura
- Fakultativna poseta tornju Avaz - 7 eura
- Individualni troškovi
1.dan – NIŠ - 08. novembar
Polazak iz Niša oko 23h, sa parking kod Tehničkih fakulteta (tačno vreme i mesto polaska ustanoviće se pre dva dana pre polaska). Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. 

2.dan – VIŠEGRAD –TREBINJE - 09. novembar
U ranim jutranjim satima dolazak u Višegrad. Pauza za kafu i obilazak Andrićgrada. Mogućnost fakultativne vožnje brodićem. Nastavak putovanja ka Trebinju – najlepšem hercegovačkom gradu. Odlazak do Hercegovačke Gračanice u kojoj je sahranjen jedan od najvećih srpskih pesnika Jovan Dučić – crkva se nalazi na uzvišenju iznad Trebinja na mestu koje je Dučić odabrao za svoju večnu kuću. Obilazak manastira u stručno tumačenje freskoslikarstva. Sledi fakultativni odlazak do manastira Tvrdoš koji je imao značajnu ulogu u životu SvetogVasilija Ostroškog i Tvrdoškog – priča o manastiru, o dve episkopske stolice, o nadaleko poznatim vinima. Nakon obilaska smeštaj u hotel i slobodno vreme a zatim odlazak u pešačko razgledanje grada: Platani, Stari grad, Anđelkina kapija… Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan – TREBINJE – MOSTAR  - 10.  novembar
Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet do vodopada Kravice I  Mostara – grada koji je ime dobio po svojim mostovima iz doba Osmanlija a jedan, najznačajniji most nalazi se pod zaštitom UNESCO. Odlazak do spomenika Aleksi Šantiću, priča o čuvenim skakačima, šetnja uz Neretvu. Slobodno vreme posle kojeg je predviđen polazak za Trebinje.  Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u Hercegovačku kuću. Noćenje.

4.dan – TREBINJE – DUBROVNIK – TREBINJE–  11.  novembar
Doručak. Fakultativni izlet do Dubrovnika – jednog od najznačajnijih gradova na Jadranu. Povest Dubrovačke republike vidljiva je na svakom mestu unutar zidina – obilazak Starog grada u pratnji licenciranog, lokalnog vodiča: Onofrijeva česma, Stradun, Crkva Svetog Vlaha, kazalište Marina Držića, Srpska pravoslavna crkva sv. Blagoveštenja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u gradu. Povratak u Trebinje u popodnevnim satima. Noćenje. 

5.dan – TREBINJE – SARAJEVO  - 12.  novembar
Doručak. Polazak za Sarajevo. Razgledanje grada: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Skenderija, Gradska vjećnica, Inat kuća, Baščaršijska dzamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativna poseta Vrelu Bosne i tornju Avaz.Okupljanje grupe i polazak za Srbiju. Vožnja sa usputnim zadržvanjima radi carinskih formalnosti. Dolazak u noćnim satima. Kraj programa.

- Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

30% avans prilikom rezervacije, ostatak do 15 dana pre polaska i/ili čekovima građana  bez uvećanja na jednake mesečne rate do 15.03.2024.

CLC

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, broj licence OTP 508/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.