Solun

Nova godina, Grčka

već od 359€

Opis destinacije

SOLUN je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SOLUN
PO JEDINSTVENOJ PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU:
AVION, AERODROMSKE TAKSE, TRANSFER, SMEŠTAJ, PANORAMSKO RAZGLEDANJE
GRADA, POSETA ZEJTILNIKU
4 DANA/ 3 NOĆENJA

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU - IZRAŽENO u € po OSOBI:
POLAZAK30. Decembar 2022.
Hotel VERGINA 3*359€
Hotel EL GRECO 3* superior369€
Za rezervacije i uplatu avansa do 20.11.2022.

ARANŢMAN OBUHVATA: Avio prevoz na relaciji Beograd – Solun - Beograd redovnom linijom avio kompanije Air Srbija,  autobuski transfer na relaciji aerodrom – hotel - aerodrom u Solunu, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim  leţajem u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom, asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom ili hrvatskom jeziku za  vreme boravka na destinaciji, panoramsko razgledanje grada, posetu Zejtilniku, avio takse 53,51 € (17,35 eur taksa Beogradskog  aerodroma, 18,70 eur taksa Solunskog aerodroma, 4,48 eur bezbednosna taksa Beogradskog aerodroma, 0,98 eur naknada za  unapređenje vazdušnog saobraćaja R. Srbije i YQ taksa 12 eur - aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva) - tako da ukupan iznos takse iznosi 53.51 € na dan objavljivanja programa. Takse su podloţne promenama, a visina iznosa doplate za 
gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta, u odnosu na ugovorenu. Deca od 0 do 2 godine ne plaćaju takse. Tačan  iznos doplata za gorivo će biti poznat najkasnije 5 dana pred polazak, a o čemu će putnici tada biti i obavešteni.  
ARANŢMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19, obaveznu boravišnu taksu u iznosima od  0,5 € za hotele sa 1* ili 2*, 1,5 € za hotele sa 3*, 3 € za hotele sa 4*, 4 € za hotele sa 5*, po danu, po smeštajnoj jedinici, u zavisnosti od  kategorizacije smeštajnog objekta boravka, koja se plaća na licu mesta, fakultativne izlete (u organizaciji lokalne agencije inopartnera)  kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. 

POPUSTI I DOPLATE: Cena aranţmana za 1/1 sobu iskazana je u tabeli programa putovanja sa cenovnikom br. 32087, obuhvata  prevoz, smeštaj i uslugu definisanu programom putovanja i radi se isključivo na upit. Popusti za decu se primenjuju u pratnji dve  punoplateţne osobe u istoj sobi. Deca do 2 godine imaju besplatan smeštaj u zajedničkom leţaju, NEMAJU mesto u avionu i  autobusu, imaju ishranu u hotelu i plaćaju 39€. Deca uzrasta od 2 do 11.99 godina ostvaruju popust po ovom programu i plaćaju 
cenu koja je iskazana u tabeli programa putovanja sa cenovnikom br. 32087. Treća osoba plaća cenu aranţmana koja je iskazana u u  tabeli programa putovanja sa cenovnikom br. 32087. 

1. VERGINA (arheološko nalazište) – odrasli 20 € po osobi / deca do 11.99 god - 15 € (ulaznica nije uključene u cenu i iznosi oko 6 eur po osobi, plaća se na licu mesta) 
2. METEORI – odrasli 35 € po osobi / deca do 11.99 god. - 30 € (ulaznice za manastire nisu uključene u cenu, iznose oko 3 eur po  manastiru, plaćaju se na licu mesta) 
Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika, a za fakultativne izlete neophodan minimum je 20 putnika. U slučaju  manjeg broja prijavljenih, cena fakultative podloţna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera i organizator izleta  zadrţava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Molimo da  uzmete u obzir da usled praznika, neki od manastira na Meteorima, neće biti otvoreni za posetioce. 
CENA PAKET IZLETA  (obuhvata obilazak VERGINE i METEORA) iznosi 50€ po osobi i 40€ po osobi, za decu uzrasta do 11.99 god. 
Cena PAKET IZLETA uključuje autobuski prevoz do navedenih lokaliteta koje obuhvata paket i vođenje. Ulaznice nisu uključene u cenu paket izleta. Prijave  i plaćanje izleta vrše se na licu mesta predstavniku agencije inopartnera.

Hotel VERGINA 3* - gradski hotel koji se nalazi u širem centru Soluna, od Aristotelovog trga udaljen oko 1 km. U sklopu hotela  nalazi se restoran i bar. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim leţajem, opremljene TWC-om, TV-om, telefonom, mini  barom (uz doplatu na licu mesta), WIFI. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluţivanje). https://vergina-hotel.gr/ 

Hotel EL GRECO 3*superior – gradski hotel koji se nalazi u centru Soluna, od Aristotelovog trga udaljen oko 800 m. U sklopu  hotela nalazi se restoran sala, Wi-Fi na recepciji hotela, teretana, sauna, parking (uz doplatu na licu mesta). Sve sobe su standardne  dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim leţajem, opremljene TWC-om, satelit TV-om, telefonom, mini barom (uz doplatu na licu  mesta). Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluţivanje). www.hotelelgreco.gr

1. DAN (petak 30.12.2022) – BEOGRAD - SOLUN: Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera ARGUS TOURS-a (broj 703). Let kompanijom Air Srbija JU 522 za Solun, u 13.15h, sletanje u Solun u 15.30h (lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije). Organizovan transfer sa PANORAMSKIM  RAZGLEDANJEM GRADA autobusom (crkve Sv.Dimitrija,Trijumfalne kapije, Aristotelovog trga, Bele Kule,  Rotonde, Galerijevog luka, gradskih zidina...). Nakon razgledanja, transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za  individualne akrivnosti NOĆENJE. 

2. DAN (subota 31.12.2022) - SOLUN – VERGINA - SOLUN: Doručak. Slobodno vreme za individualne  aktivnosti ili preporučujemo fakultativni izlet do impozantne VERGINE, udaljene od Soluna oko 80km. Vergina se  od 1996. godine nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Arheološki lokalitet na kome se putuje kroz vreme, gde  se nalazi velika grobnica makedonskih kraljeva, uključujući i grobnicu Filipa II, oca Aleksandra Makedonskog, kao i  ostaci drevnog izgubljenog grada Aigai (Αιγαί). Povratak u Solun. U večernjim satima individualni doček Nove  godine. SREĆNA NOVA GODINA!!! NOĆENJE.  

3. DAN (nedelja 01.01.2023) - SOLUN – METEORI – SOLUN: Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do veličanstvenih METEORA. Obilazak METEORA sa posetom jednom od srednjevekovnih vizantijskih manastira (Sv. Trojica, Varlam, Veliki Meteori...) sagrađenih na visokim stenama,  starim nekoliko miliona godina. Nakon posete jednom od manastira izlet nastavljamo posetom jednoj od poznatih  radionica ikona u Kalambaki. U povratku predviđena je pauza u dolini Tembi sa obilaskom crkve Svete Petke, koja  se nalazi u dolini reke Pinios, izgrađene u steni, a gde se nalazi i Afroditin izvor mladosti i lepote. Povratak u hotel. NOĆENJE. 

4. DAN (ponedeljak 02.01.2023) - SOLUN – ZEJTILNIK - BEOGRAD: DORUĈAK. Odjava iz hotela.  Napuštanje soba do 10.00 h. Poseta Srpskom vojničkom groblju ZEJTINLIK. Kompleks groblja podignut je na  prostoru gde se od 1916. godine nalazila glavna vojna poljska bolnica za srpske vojnike. Danas se na tom mestu  nalaze grobovi srpskih, francuskih, italijanskih, engleskih i ruskih vojnika, koji su stradali u proboju Solunskog  fronta, u I svetskom ratu. Nakon posete predviđeno je slobodno vreme za individualne aktivnosti do vremena  predviđenog za organizovan transfer na aerodrom. Poletanje aviona JU 523 za Beograd u 16.15h i očekivano vreme sletanja na aerodrome Nikola Tesla oko 16.25h (lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije). Kraj 
programa. 

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.

-100€  € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski
-Platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 2 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Video

Egipat

Provedite jesen na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama