Provansa

više destinacija, Francuska

već od 309€

Opis destinacije

Provansa se nalazi u jugoistočnom delu Francuske, graniči se sa rekom Ronom na zapadu i Italijom na istoku. Uživajte u Provansi u lepoti njenih pejzaža i mirisnih polja lavande. Ona je simbol opuštenog, jednostavnog života, pojam za mirise mediteranskih polja i lavande, za lepe gradiće, odličnu gastronomiju i vrhunska vina. Priroda i čovek su skladno oblikovali prirodne lepote i bogatu tradiciju u Provansi. Ona je oduvek predstavljala raj za umetnike i upravo zbog toga su na njenom tlu nastala velika umetnička dela Pikasa, Sezana, Van Goga, Matisa...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Dan rada /
Uskrs
7 dana
30.04 – 06.05.2024.
Hotel Sporting 4* / Ibis Gare Saint Marseille 3*
Specijalna ponuda
309 €
339€
Proleće
7 dana
24.05 – 30.05.2024.
Hotel Milano 3* / Hotel Marsej 3*
Specijalna ponuda
309 €
339€
Leto
7 dana
16.08 – 22.08.2024.
Hotel Milano 3* / Hotel Marsej 3*
Specijalna ponuda
309 €
339€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- smeštaj u Milanu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama za polazak 
- smeštaj u Marseju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- obilaske prema programu (Milano, Eks an Provans, Marsej, Nica)  
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 9 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 6 € (deca od 0 meseci do 18,99 god.),  17 € (osobe od 71 – 80 god.) 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu – za boravak u hotelima sa 2* i  3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i  5* – 5 € po noćenju / po osobi
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Marsej i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i  3* – 1,65 € po noćenju / po osobi
- ulaznice i fakultativne izlete 
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice  (BAS )

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 100,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 210,00 dinara po osobi .

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA I ULAZNICA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Avinjon  35 € / 25 € deca;
- San Remi - Le Bo - Arl – 35 € / 25 € deca, 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

DOPLATA ZA DODATNO SEDIŠTE U AUTOBUSU:  100 € po osobi – NA UPIT

DOPLATA ZA IZBOR SEDIŠTA U AUTOBUSU – 50 € po osobi – NA UPIT

SOPSTVENI PREVOZ:  
- Ne postoji mogućnost umanjenja cene za sopstveni prevoz

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe.
Milanu (Italija) sa 3*
Hotel Sporting 4*https://www.hotelsportingcologno.com/
Hotel Sporting Cologno nalazi se u mestu Kolonjo Monceze, na 12 km je udaljenosti od centra Milana. Povezan je gradskim prevozom do centra grada. U sastavu hotela su restoran, bar, lift i wi-fi. Svaka soba ima kupatilo(tuš/WC),fen za kosu, TV, sef i klima. Doručak - kontinentalni (švedski sto).

Marseju (Francuska) sa 3*
Hotel Ibis Marseille Centre Gare Saint Charles 3* https://all.accor.com/hotel/1390/index.en.shtml
Hotel se nalazi u širem centru Marseja, na oko 2km od luke i 100m od metro stanice. Hotel ima recepciju, restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo  (tuš/WC), TV, klima uređaj i internet. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

1.dan BEOGRAD 
Polazak oko 18:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2. dan MILANO 
Dolazak u Milano. Milano je drugi grad po veličini grad Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala... Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan MILANO – EKS AN PROVANS – MARSEJ
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Eks an Provans, poznati univerzitetski grad koji je vekovima prestonica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Pol Sezan. Poznat je i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budu
i da leži na termalnim izvorima. Obilazak Eks-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras…Nastavak putovanja za Marsej, drugi po veličini grad u Francuskoj, ujedno i najveća i najvažnija luka u zemlji. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.  
 
4.dan MARSEJ – AVINJON – MARSEJ
Doručak. Panoramski obilazak Marseja: istorijski centar grada – stara luka sa tvrđavama Sv. Nikole i Sv. Jovana, Gradska kuća, obilazak čuvene ulice Canabiere... Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svetu, most Sv.Benezea... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Marsej. Noćenje.   

5.dan MARSEJ – SAN REMI – LE BO – ARL – MARSEJ
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska prelepih provansalskih sela. Odlazak do San Remija, gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio neverovatne 143 slike. Obilazak San Remija: Nostradamusova ku a, Nostradamusova fontana, Katedrala, Gradska kula… Nastavak putovanja za Le Bo, gradia koji je smešten na steni. Obilazak grada: crkva Sv.Vinsenta. Šetnja gradiem do tvrđave Le Bo u kojoj je smešten veliki broj prelepih kafeterija i radnji sa suvenirima. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Arl - grad u kome je Vinsent Van Gog proveo poslednje godine svog života. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živeo Van Gog. Povratak u Marsej. Noćenje.   

6. dan MARSEJ – NICA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Nicu, jedno od najpoznatijih mondenskih letovališta Azurne obale, prepoznatljivo po prelepim palatama, kazinima, čuvenim hotelima i dugačkim plažama. Po dolasku obilazak Nice: Englesko šetalište, Trg Masena... Slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Francusku, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

7. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd (na dolazne perone)  u poslepodnevnim časovima.                                                            
(Kraj usluga) 
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024……….…………....…….15.08.2024.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2024……….…………....…….15.12.2024.
Za polaske od 01.10. do 31.12.2024……………........………..15.04.2025.
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.