Madrid

Madrid, Španija

već od 739€

Opis destinacije

Madrid je glavni i najveći grad Kraljevine Španije i treći grad po veličini u Evropi. Nalazi se u srcu Iberijskog poluostrva, na pola puta između Atlantika i Sredozemlja. Poznat je po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, velelepnim palatama, prostranim trgovima, bogatim muzejima i parkovima. Takođe je i prestonica dobrog provoda i važi za grad koji nikada ne spava. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su najveća evropska Kraljevska palata, Gran Via ulica čuvena i kao španski Brodvej, Plaza Mayor, grandiozni trg Puerta del Sol, muzej Prado, jedan od najznačajnijih svetskih muzeja, kao i park Retiro koji predstavlja najlepšu zelenu oazu grada i omiljeno mesto za odmor. Madrid je temperamentna metropola gde se sudaraju tredicionalno i moderno, pa se kaže da nigde u svetu proslost nije tako blizu sadašnjosti..

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Paket aranžman / avionski prevoz, aerodromske takse, smeštaj i obilasci
Termin putovanjaBroj
noći
Vreme letaHotelUkupna cena po
osobi
20.5 – 24.5.2023.4 nociJU 570 06:32 / 09:45 JU 573 18:20 / 21:15Hotel 3*599 €
poslednja mesta
23.9 – 27.9.2023.4 nociJU 570 06:50 / 10:05 JU 573 18:20 / 21:15Hotel 3*759€
14.10 - 18.10.2023.4 nociJU 570 06:50 / 10:05 JU 573 18:20 / 21:15Hotel 3*739€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Madrid – Beograd kompanijom Air Serbia
- Aerodromske takse (na dan objave programa iznose 59 eur, podložne su promeni)
- Smeštaj u Madridu (4 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Madridu prema programu
- panoramsko razgledanje grada sa vodičem
- troškove organizacije putovanja
- usluge licenciranog vodiča na destinaciji

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Ulaznice i fakultativne izlete
- Individualne troškove putnika

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

POPUSTI:
- deca od 0 – 2 godine plaćaju 25 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika, deca od 0-2 godine besplatno)
- Pešačko razgledanje Madrida - 30 € odrasli, 15 € deca
- Toledo - 69 € odrasli, 59 € deca
- Segovia - 89 € odrasli, 69 € deca (ulaznica za Alkazar 15 eur, doplata na licu mesta)
- El Eskorijal - 79 € odrasli, 59 € deca (ulaznica 15 eur, doplata na licu mesta) 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. 

Hotel Neo Magna 3* https://www.neomagna.com/
Nalazi se na odličnoj lokaciji u blizini centra grada, oblast Bario de Salamanka. Na samo par minuta hoda od stanice metroa. Linija metroa broj 2. Sobe: svaka soba ima kupatilo, klima uređaj, mini bar, Wi-Fi, sef i fen.

1.dan BEOGRAD – MADRID 
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let direktno za Madrid  kompanijom Air Serbia. Sletanje na aerodrom u Madridu (vreme leta se nalazi u tabeli). Panoramsko razgledanje grada:  avenija La Castellana, Kapija Evrope, stadion Santiago Bernabeu, kvart Salamanca, Plaza Cibeles, Puerta de Alcala,  Retiro park, Paseo del Prado i muzejski trougao, ulica Gran Via i Španski trg sa čuvenim Servantesovim junacima.  Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Kraljevska palata, katedrala  Almudena, calle Mayor, Plaza Mayor, poslastičarnica San Gines čuvena po tradicionalnim ćurosima, manastir bosonogih  princeza, Plaza del Callao, a zatim i glavni gradski trg Puerta del Sol sa svojim nultim kilometrom od koga se mere sve  razdaljine unutar Španije. Slobodno vreme. Noćenje. 

2.dan MADRID – TOLEDO – MADRID  
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Toledo. Toledo je  srednjovekovna prestonica Španije i pravi dragulj u španskoj kruni. Udaljen je oko 70 km od Madrida, a prema legendi  osnovali su ga jevrejski kolonisti 540. godine pre nove ere. Procvat doživljava za vreme Mavarske vladavine kada su  pripadnici svih religija živeli složno i zajedno, pa se zbog te tada neuobičajene verske tolerancije ovde danas na malom  prostoru mogu videti neke od najznačajnijih španskih crkava, sinagoga i džamija. Toledo je u XVI veku izgubio status  glavnog grada, ali je dobio El Greka, čuvenog grčkog umetnika koji je svojim delima ostavio neizbrisiv trag u istoriji  Toleda i svetske umetnosti. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. 

3.dan MADRID – SEGOVIA – MADRID  
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Segoviu, koja je  jedan od najzačajnijih gradova stare Kastilje i čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata na svetu, starog 2000  godina kojim je čak i u XX veku voda dopremana u grad. Centralni deo grada nalazi se na UNESCO listi Svetske  kulturne baštine. Glavne znamenitosti grada su rimski akvadukt, srednjovekovni dvorac Alkazar, Gotička katedrala.  Šetnjom centralnim gradskim ulicama obilazi se trg Placa Major na kome se nalazi velelepna i jedna od najvećih  katedrala na svetu. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. 

4.dan MADRID – SAN LORENCO DE EL ESCORIAL – MADRID  
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do San Lorenco de El  Escorial koji je udaljen od Madrida oko 45 km. Escorial je impozantan kompleks koji predstavlja istorijsku rezidenciju  španskih kraljeva i simbol je španske moći u XVI veku, a svojevremeno je služio i kao manastir, muzej i škola.  Kompleks je sagrađen sredinom XVI veka od strane Filipa II, a danas se nalazi na UNESCO listi Svetske kulturne  baštine. Povratak u Madrid. Noćenje 

5.dan MADRID - BEOGRAD 
Doručak. Odjava iz sobe. Slobodno vreme do transfera. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa kompanijom Air  Serbia (pogledati vreme leta u tabeli). Dolazak u Beograd.  
(Kraj usluga)  
- 40% prilikom rezervacije, ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 1.2.2023. do 1.4.2023……….……….…...….15.6.2023.  
Za polaske od 1.4.2023. do 1.6.2023......................................15.8.2023.  
Za polaske od 1.6.2023. do 1.10.2023..................................15.12.2023.  
Za polaske od 1.10.2023. do 31.12.2023...............................15.12.2023.  

- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama