Budimpešta

Budimpešta, Mađarska

već od 69€

Opis destinacije

Spajanjem tri grada Budima, Obude i Pešte 1873 god. nastala je jedinstvena Budimpesta, danas prva turisticka destinacija i zadovoljstvo za mnoge turiste koji je posete. Božićni vašar u Budimpešti je jedan od deset najvećih i najlepših vašara te vrste u Evropi. Centar dešavanja je na Trgu Vorosmart koji se nalazi u samom centru grada. Ne može se sa sigurnošću reći da li je Budimpešta lepša danju ili noću ali svakako sa razlogom nosi epitet „Kraljica Dunava”. Praznični duh u ovom gradu prosto će Vas kupiti, dekorisane i okićene ulice, ogromno klizalište, drvene kućice sa raznim đakonijama i mnogo veselih ljudi na ulicama, učiniće da osetite pravu prazničnu atmosferu. Obavezno probajte mirisne kolače i zagrejte se uz kuvano vino. Grad čini mreža širokih bulevara i uskih poprečnih ulica na kojima se nalaze zgrade sa veličanstvenom arhitekturom iz prošlih vremena – mali podsetnik da je nekada bila deo Austrougarskog carstva. Ipak treba imati na umu da je veliki deo Budimpešte stradao u bombardovanju tokom Drugog svetskog rata, posle čega je većini preživelih zgrada u centru vraćena stara slava, dok su na mestu nekih podignute moderne stambene građevine u čijem parteru su danas butici i restorani. Grad krase i brojni mali, privatni vrtovi, mnoštvo antikvarnica, suvenirnica i galerija, a najviše ih se može pronaći u Vaci ulici. Ova pešačka zona, locirana u samom centru Budimpešte, se baš kao i ceo grad, sastoji od starog i novog dela i u njoj se osim prodavnica svetski poznatih brendova, poput Furle i Barberija, nalazi mnoštvo kafića i restorana s autohtonim mađarskim jelima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BUDIMPEŠTA (1 NOĆENJE) – (24.05./26.05.2024. | 21.06./23.06.2024.

Cena je za sledeće termine: (24.05./26.05.2024.) – Hotel Canada 3* (slike možete pogledati OVDE)
POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG,NS  – 69€
POLAZAK PO,JA,ĆU – 79€
POLAZAK IZ NI – 89€
POLAZAK IZ LE – 99€

Cena je za sledeće termine: (21.06./23.06.2024.) – Hotel 3* (slike možete pogledati OVDE)
POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG,NS  – 69€
POLAZAK PO,JA,ĆU – 79€
POLAZAK IZ NI – 89€
POLAZAK IZ LE – 99€

Polazak busa iz Kruševca, Trstenika,  Vrnjačke Banje, Kraljeva, Čačka (transfer u ceni), Kragujevca, Požarevca, Beograda, Novog Sada, Subotice, bez teritorijalne doplate.

U cenu aranžmana su uračunati:

- prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema) 
- smeštaj u hotelu 3*+  na bazi jednog nocenja sa doruckom,  u 1/2 i 1/3 sobama (svaka soba sadrži tuš-wc,sopstveno kupatilo, tv)
- usluge turističkog pratioca tokom putovanja
- agencijske usluge

U cenu aranžmana nisu uračunati:
- međunarodno zdravstveno osiguranje sa covidom  660,00 din.
- fakultativni obilazak grada uz pratnju vodiča 5 eura
- trzni centar Camponi /5 e
- krstarenje Dunavom 20 eura
-  izlet do Sent Andreje 15 eura
- Čarda 35 e
- boravišnu taksu (iznosi 1,5€ po osobi po noći) 

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 35 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
1.Dan – Polazak
Polazak u 21:00 iz Krusevca, Kraljeva, Cacka ( transfer u ceni), Kragujevca, Krusevca, Pozarevca, Beograda, Novog Sada, Subotice. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjem radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.Dan  Budimpešta
Dolazak u Budimpeštu u ranim jutarnjim časovima. Fakultativno odlazak u panoramsko razgledanje grada (Trg Heroja, Andraši bulevar, Opera, Pariska robna kuća, Novi Budim-Ribarske kule, crkva Svetog Mateje, Citadela na brdu Gelet, Kraljev dvorac). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Uveče (fakultativno) krstarenje Dunavom i noćno razgledanje Budimpešte sa vodičem. Noćenje.

3.Dan –  Budimpešta – Sent Andreja – Srbija 
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni polazak za Sentandreju. Razgledanje sa vodičem i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Nakon toga, odlazak na fakultativni izlet – tržni centar Campona sa individualnom posetom Tropikarijumu. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju iz centra Budimpešte.

3.Dan – SRBIJA
Dolazak u na mesto polaska u nocnim satima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa
- 30% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.                             
- 30% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana
- platnim karticama

FNX

Organizator putovanja je turistička agencija Fenix Tours, broj licence OTP 147/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fenix Tours.

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.