Budimpešta

Budimpešta, Mađarska

već od 114€

Opis destinacije

Spajanjem tri grada Budima, Obude i Pešte 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas prava turistička poslastica za mnoge turiste koji je posećuju. Lepoti Budimpešte, pre svega, doprinosi 11 mostova koji spajaju dva dela grada – Budim i Peštu, Kraljevska palata na uzvišenju na samoj obali Dunava, zgrada Parlamenta koja je jedna od najvećih u svetu, Trg Heroja, prelepi široki bulevari Andraši i Rakoci… Ne može se sa sigurnošću reći da li je Budimpešta lepša danju ili noću ali svakako sa razlogom nosi epitet „Kraljica Dunava”. I zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BUDIMPEŠTA (2 NOĆI, 5 DANA) (07.03./11.03.2024. | 30.04/04.05.2024.)

Cena je za sledeći termin: (07.03./11.03.2024.) – 8. mart (dan žena) – Hotel Ibis Citysouth 3*

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG,NS  – 114€
POLAZAK IZ JA, PN, ĆU – 124€
POLAZAK IZ NI, LE – 134€

Cena je za sledeći termin: (30.04./04.05.2024.) – Hotel Canada 3* – Uskrs i Prvi maj

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG,NS  – 114€
POLAZAK IZ JA, PN, ĆU – 124€
POLAZAK IZ NI, LE – 134€

Polazak busa iz Krusevca, Trstenika,  Vrnjacke Banje, Kraljeva, Cacka (transfer u ceni), Kragujevca, Krusevca, Pozarevca, Beograda, Novog Sada, Subotice, bez teritorijalne doplate

U cenu aranžmana su uračunati:
- prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema) 
- smeštaj u hotelu sa 3*  na bazi dva noćenja sa doručkom*,  u 1/2 i 1/3 sobama (svaka soba sadrži tuš-wc,sopstveno kupatilo, tv)
- usluge turističkog pratioca tokom putovanja
- agencijske usluge

U cenu aranžmana nisu uračunati:
- međunarodno zdravstveno osiguranje sa covidom  660,00 din.
- fakultativni obilazak grada uz pratnju vodiča 5 eura/ trzni centar Camponi /5 e
- krstarenje Dunavom 20 eura
- izlet do Sent Andreje 15 eura
- Madjarsko veče u nacionalnom restoranu-ČARDA (sa večerom) – 35 € (deca 25€-deca do 12 godina)
- boravišna taksa po noci po osobi  ( 1.50 e) ukupno 3 e po osobi

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 35 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
1. DAN – POLAZAK
Polazak iz Kraljeva 21.00h. Nastavak puta ka Beogradu. Ulazak putnika kod Sava centra oko 01h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN – BUDIMPEŠTA-KRSTARENJE DUNAVOM (fakultativno)
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Fakultativno panoramsko razgledanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Svetog Ištvana, Ribarske tvrĎave, Budimskog dvorca, Brda Svetog Gelerta… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje Dunavom uz nocno razgledanje Budimpešte sa vodičem. Noćenje.

3. DAN – BUDIMPEŠTA-TRZNI CENTAR CAMPONA- (fakultativno)– ODLAZAK U ĈARDU-MAĐARSKO VEĈE (fakultativno)
Dorucak. Slobodno vreme ili mogućnost individualnog odlaska do Tropikarijuma, gde možete videti brojne životinjske vrste, uglavnom iz tropskih krajeva sveta. Na površini od više od 32.000 kvadratnih metara nalaze se stotine životinja u rekonstruisanom prirodnom staništu. Odlazak do poznatog tržnog centra Campona-fakultativno. Slobodne vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima fakultativni odlazak na Madjarsko veče u nacionalni resotran na večeru sa muzičkim programom. Povratak u hotel. Noćenje

4. DAN – BUDIMPEŠTA-SENTANDREJA (fakultativno)
Dorucak. Izlazak iz hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska u Sentandreju. Mesto, koje je nakon Velike Seobe Srba 1690, postalo političko i kulturno središte Srba u Habzburškoj monarhiji. Obilazak grada: Požarevačka crkva, Trg Vuka Karadžića, Blagoveštenska crkva, Esnafski Krst, Saborna Crkva, Krst kneza Lazara. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vreme za šetnju i obilazak grada.Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.

5. DAN – POVRATAK
Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj putovanja
- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja po srednjem kurs NBS.

- 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.        
                     
- 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do februara 2024.

- platnim karticama

FNX

Organizator putovanja je turistička agencija Fenix Tours, broj licence OTP 147/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fenix Tours.

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.